1 Şubat 2013 Cuma

Fırında Somon Balığı Tarifi

 
 
 
 
Somon çok faydalı ve çok lezzetli bir balık. Fırında pişirilmesi kolay ben genelde dolabımda bulundurmaya çalışıyorum. Aynı zamanda dolabımda bulundurup acele ile yaptığımda bir yemektir kendisi :) Eve geç gelip hemen salata balık hazırlamaya karar  verdiğimde çok severek hazırlarım.
 
Malzemeler;
 
1)Somon  balığı dilimlenmiş kişi sayısına göre adeti belirleyebilirsiniz
2) 2 kaşık Zeytinyağı 6 dilim somona yetecektir.
3) Baharat tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı)
 
Hazırlanışı ;
     Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, balıkların üzerine baharatlı zeytinyağı karışımını sürebilirsiniz. Somon yağlı bir balık üzerine çok yağ sürmenize gerek olmayacaktır. Ama kızarması için az yağ yinede gerekli. Fırında 180 derecede 35-40 dakika az kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Somon balığını çok pişirdiğinizde içerisi kurumaya başlar ve daha sert bir et olur. Balığın üzerini kapatmadan fırında pişirecekseniz çok kurumamasına dikkat edin.
 
 
Afiyet Olsun
    Sevgiler

 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder